Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova se află în carantină după ce numărul pacienţilor internaţi cu rujeolă şi scarlatină a crescut, accesul vizitatorilor fiind restricţionat. Săptămâna trecută, o fetiţă în vârstă de un an şi jumătate diagnosticată cu rujeolă a murit în unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform directorului medical al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, numărul cazurilor de pacienţi internaţi cu rujeolă se apropie de 50.

“Săptămâna trecută a fost luată această măsură din cauză că a crescut numărul de pacienţi cu rujeolă şi scarlatină. Ieri (n. red. luni) aveam 47 de rujeole internate şi 13 scarlatine. Scopul principal al instituirii carantinei este de a încerca să reducem cât putem de mult afluxul de vizitatori în spital. În principiu, dacă vine un aparţinător să aducă ceva unui pacient, coboară o asistentă sau o infirmieră şi preia pachetul. Asistentele şefe sunt atente la tot personalul, la prezentare şi la ieşire din serviciu, să nu aibă febră sau alte simptome”, a declarat Constantin Ecobici, directorul medical al Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”din Craiova.

Conform unor surse din spital, săptămâna trecută o fetiţă în vârstă de un an şi şase luni diagnosticată cu rujeolă a murit în unitatea medicală. Micuţa ar fi avut şi o altă afecţiune care ar fi dus la scăderea imunităţii, aceasta nefiind vaccinată.

Consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că un copil de un an şi jumătate şi o tânără de 17 ani au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor provocate de epidemie ajungând la 21.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.