Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş precizează că Secţia ATI a SCJU ”este funcţională, pacienţii fiind în deplină siguranţă”, şi că secţia de Terapie Intensivă care a fost închisă din cauza infecţiilor asociate asistenţei medicale aparţine celeilalte unităţi sanitare judeţene, şi anume Spitalului Clinic Judeţean.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a anunţat că cinci pacienţi care au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar această secţie a fost închisă.
”La secţia ATI a SCJM există un focar cu 6 pacienţi cu germeni multirezistenţi care a fost declarat de spitalul nostru în data 13.10.2022 pe fluxul normal de raportare către compartimentul de epidemiologie DSP Mureş pentru a putea institui măsuri de limitare a infecţiei la nivelul spitalului. Menţionăm de asemenea că nu există în acest moment susţinerea unei legături de cauzalitate între aceste infecţii şi deces, pacienţii sunt toţi cu antecedente patologice grave cu boli cunoscute, cu multiple manevre intervenţionale, durate lungi de spitalizare, unele cazuri peste 30 de zile. De asemenea încă se desfăşoară acţiuni specifice de autocontrol, dezinfecţie şi limitare”, au arătat aceştia.
Începând din 13 octombrie, au fost suspendate internările în secţia ATI, intervenţiile chirurgicale şi, de asemenea, a început un amplu proces de curăţenie şi dezinfecţie.
”Menţionăm că spitalul nostru este unul dintre primele spitale din România care a raportat cazuri de infecţie în sistemul de alertă precoce a bolilor transmisibile, instituit prin ordinul 1738 din iulie 2022, începând cu luna august a anului 2022. De asemenea, toate cazurile care sunt constituite în focar au fost raportate la momentul depistării (primul în 28.09) pe fluxul de raportare şi s-au instituit măsuri la nivelul spitalului. Consiliul Judeţean Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş au un angajament ferm pentru asigurarea calităţii actului medical, prin investiţii care sunt în desfăşurare, prin dedicarea unei atenţii deosebite infecţiilor asociate actului medical şi asigurăm toţi pacienţii de cea mai bună grijă posibilă”, a menţionat sursa citată.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.