Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca anunţă că va face testări pentru coronavirus, după ce la Laboratorul de Testări Genetice Imogen au ajuns trei echipamente de tip Real Time PCR, două fiind oferite în custodie temporară de UBB şi USAMV Cluj, iar al treilea fiind cumpărat de unitatea medicală. Totodată, din banii primiţi din donaţii s-au achiziţionat peste 3.000 de kituri de testare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne alăturăm spitalelor care fac testări pentru COVID-19! Laboratorul de Testări Genetice – Imogen, din cadrul spitalului, a început de astăzi să prelucreze primele probe pentru testarea COVID-19. Trei echipamente medicale de tip Real Time PCR vor prelucra 100-120 de probe pe zi, obţinute prin extracţie manuală. Două echipamente ne-au fost oferite în custodie temporară de către Universitatea Babeş- Bolyai şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, iar al treilea a fost achiziţionat de spital, împreună cu un extractor automat", arată reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, joi, într-o postare pe Facebook.

Ei spun că valoarea echipamentelor achiziţionate de spital (aparat PCR şi extractor automat) se ridică la aproape 950.000 lei, iar din 10 aprilie, când se va livra extractorul automat, vor prelucra aproximativ 500 de probe/zi, în condiţiile în care personalul va lucra aproximativ 10-12 ore zilnic.

Conform sursei citate, rezultatele se pot elibera în 24 de ore de la primirea probei. Testele se efectuează din exudat nazo-faringian, prelucrat cu metoda moleculară.

"Mulţumim Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară pentru solidaritate şi profesionalism. Vă mulţumim, de asemenea, şi vouă, celor care aţi donat. Aproximativ 280.000 lei strânşi în urma sponsorizărilor s-au alocat pentru achiziţionarea a 3072 de kituri de detecţie şi 3200 kituri de extracţie, necesare testării. Împreună suntem puternici!", mai arată reprezentanţii SCJU Cluj-Napoca.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.