Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat, miercuri, noi investiţii în echipamente performante în valoare de peste 6 milioane de lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM, în perioada 2020-2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că unitatea spitalicească a achiziţionat, pe lângă aparatura performantă, şi materiale de protecţie, reactivi, dezinfectanţi şi materiale sanitare. 
 
Achiziţiile au fost făcute în cadrul proiectului  “Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.
 
Sursa citată a menţionat că valoarea totală a achiziţiilor în cadrul acestui proiect este de aproximativ 13 milioane de lei, până în luna februarie 2022.
 
“Obiectivul general al acestui proiect este creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util şi eficient al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş la criza COVID -19”, a precizat unitatea medicală. 
 
Printre obiectivele specifice ale proiectului se află dotarea suplimentară a unităţii sanitare cu echipamente de protecţie, echipamente de decontaminare pentru prevenirea infectării personalului medico-sanitar şi auxiliar, echipamente necesare triajului pacienţilor şi a personalului, dar şi cu aparatură medicală necesară monitorizării şi tratamentului pacienţilor infectaţi cu virusul SARS- CoV-2.  
 
Valoarea totală a proiectului este de 44.293.575,93 lei din care: valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare 44.288.343,93 lei, valoare neeligibilă 5.232,00 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.