Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu anunţă că angajează trei medici specialişti sau primari de boli infecţioase, în contextul pandemiei de COVID-19. Înscrierile se fac până în 10 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această perioadă dificilă, cea mai importantă resursă în lupta cu pandemia este resursa umană. Pentru un spital şi pacienţii săi, medicii înseamnă viaţă. Iar SCJU Sibiu are nevoie de medici infecţionişti care să ajute actualul colectiv al Secţiei Boli Infecţioase în lupta continuă cu Sars-Cov2", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Astfel, SCJU Sibiu angajează, pe perioadă determinată, trei medici specialişti sau primari în specialitatea boli infecţioase.

Dosarele de înscriere se depun până în 10 decembrie, ora 15.00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul SCJU Sibiu. Relaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0269215050, interior 305.

Angajările se fac în conformitate cu prevederile art.21 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, directorul medical al Spitalului Militar din Galaţi, a preluat, în 20 noiembrie, conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. 
 
Fostul manager al unităţii medicale din Sibiu a demisionat la cinci zile de când vicepremierul Raluca Turcan i-a solicitat acest lucru. 
 
Judeţul Sibiu avea, la acel moment, cea mai mare rată de infectare din ţară, iar Spitalul Judeţean Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, care preia cazurile cela mai grave. 
 
În repetate rânduri, medicii au reclamat lipsa locurilor pentru pacienţii cu noul coronavirus, fostului manager imputându-i-se că nu a luat la timp măsurile necesare pentru mărirea capacităţii de tratare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.