Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfântul Ioan" din Galaţi va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică, în urma unui contract de investiţii cu fonduri europene, semnat luni de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul prin care vor fi începute investiţiile care vor face din spitalul gălăţean singura unitate medicală din regiune în care vor putea fi diagnosticaţi şi trataţi copiii cu afecţiuni oncologice a fost semnat, luni, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov.

Este vorba despre un contract de finanţare europeană pentru proiectul "Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan» Galaţi". Astfel, spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică, în condiţiile în care adresabilitatea, privind această afecţiune, este în medie de 300 de copii pe an.

La finalizarea investiţiei, în noul corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcţiona cabinete de dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1, este vorba despre cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare histopatologică.

La etajul tehnic, vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării ambulatoriului integrat.

În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în spaţiile actuale amplasate la parterul corpului A sunt prevăzute igienizarea cabinetelor şi a circulaţiilor existente, reparaţii locale, refacerea finisajelor de pardoseli şi pereţi, reorganizarea cabinetelor medicale, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienţi.

Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate un aparat RMN de minimum 1,5 Tesla, un aparat radiografie digital cu maşină automată de developat.

Valoarea totală a proiectului este de circa 15,61 milioane de lei, cu TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanţare, din care durata estimată pentru execuţia lucrărilor - 18 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.