Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a anunţat luni că 16-20 pacienţi vor beneficia zilnic în spital de tratamentul cu anticorpi monoclonali, fiind create deja circuitele necesare pentru administrarea tratamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spitalul nostru vine în întâmpinarea pacienţilor prin administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali. Dorinţa noastră este să administrăm unui număr de 16-20 persoane pe zi acest tratament. Am creat deja circuitul epidemiologic. Îi aşteptăm pe pacienţi în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluţionar", a declarat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a afirmat că vor beneficia de tratament pacienţii care prezintă Covid de mai puţin de şapte zile, cei cu comorbidităţi şi cei care prezintă o saturaţie a oxigenului de până în 93 la sută.

"Aceşti pacienţi vor fi consultaţi, ei vor beneficia de un examen clinic. Timp de o oră vor primi tratamentul cu monocorpi monoclonali, următoarea oră vor fi ţinuţi sub observaţie, apoi vor putea pleca acasă", a declarat medicul Florin Roşu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat în urmă cu o săotămână că a repartizat 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale din ţară, pentru tratamentul pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID-19, dar care au factori de risc pentru agravarea bolii. Totodată, Comisia de specialitate a transmis care sunt criteriile după care sunt selectaţi pacienţii, aceştia urmând a fi îndrumaţi şi de medicii de familie pentru a beneficia de acest tratament.

În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, anticorpii monoclonali - soluţie perfuzabilă se administrează pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen şi care au factori de risc semnificativi pentru evoluţia severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.

Potrivit MS, criteriile de eligibilitate sunt criterii cumulative: 1, 2, 3 şi cel puţin unul din factorii de risc:

1. Semnarea Consimţământului Informat

2. Forme uşoare SO2>93% fără supliment de oxigen

3. Administrarea Ac Monoclonali <7 zile de la debutul simptomatologiei

4. Factori de risc pentru evoluţie severă:  se prioritizează persoane cu mai mulţi factori de risc)

5. vârsta>65 ani

6. BMI>30kg/m2

7. B.cardiovasculare severe, insuficienţă cardiacă NYHA 4, Infarct micoardic recent Cardiopatia ischemică severă

8. B.P.C.O.

9. Diabet Zaharat tip 1

10. Terapie imunosupresoare - terapii biologice

11. Pacienţi cu transplant de organe sau maduvă

12. Pacienţi cu neoplazii sau hemopatii în terapie

13. SIDA

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.