Direcţia de Sănătate Publică Alba a amendat cu câte 10.000 de lei spitalele din Blaj şi Alba Iulia pentru modul în care au acţionat sau raportat informaţiile în cazul fetei de 11 ani care a murit în condiţii suspecte după ce s-a înţepat într-un cui ruginit, deşi a fost tratată în patru spitale din judeţele Alba şi Mureş. Instituţia sanitară a sesizat, totodată, Colegiul Medicilor pentru a derula o anchetă privind o posibilă culpă medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, vineri, pentru News.ro, că instituţia sanitară a dat două sancţiuni spitalelor din Blaj şi Alba Iulia pentru modul în care au acţionat sau raportat informaţiile în cazul fetei de 11 ani care a murit în condiţii suspecte după ce s-a înţepat într-un cui ruginit.

"DSP Alba a aplicat două sancţiuni: Spitalului Blaj pentru nerespectarea procedurilor de transfer a pacientului critic în cuantum de 10.000 de lei şi o sancţiune de 10.000 de lei Spitalului Judeţean Alba pentru neraportarea cazurilor suspecte sau confirmate de tetanos în termenul legal de 5 zile. Nu se poate face o legătură de cauzalitate între moartea fetiţei şi neregulile constatate de către noi”, a spus Sinea.

El a adăugat că DSP Alba a sesizat, totodată, Colegiul Medicilor pentru a derula o anchetă privind o posibilă culpă medicală în acest caz.

"DSP Alba nu a desfăşurat anchete privind o eventuală culpă medicală, însă a sesizat Colegiul Medicilor pentru deschiderea unei anchete în acest caz”, a mai spus Alexandru Sinea.

O fată în vârstă de 11 ani, aflată în plasament la un asistent maternal din Alba, a murit în condiţii suspecte după ce, timp de două săptămâni, a fost transferată în patru spitale din judeţele Alba şi Mureş pentru a fi tratată în urma unei înţepături într-un cui ruginit.

Cazul este cercetat atât de Poliţie, care a deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă, cât şi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Potrivit raportului preliminar al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, fata s-a înţepat într-un cui, în seara de 26 iulie, în piciorul stâng, în gospodăria asistentei maternale profesioniste în grija căreia se afla, copilul fiind dus de femeie în aceeaşi seară la Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni. De la acea dată şi până în 5 august, fetiţa a fost investigată sau tratată în spitalele din Târnăveni, Blaj, Alba Iulia şi Târgu Mureş, până ce starea sa de sănătate s-a agravat, iar fata a decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.