Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit, luni, în judeţul Constanţa a început procedurile de kinetoterapie şi mobilizare în pat şi beneficiază, totodată, de consiliere psihologică, anunţă, miercuri, conducerea Spitalului Militar din Bucureşti, unde este internat pacientul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pacientul este bine post-operator, evoluţia favorabilă, este echilibat hemodinamic şi respirator, conştient, cooperant", se precizează într-o informare transmisă de conducerea spitalului.

Pilotul este încă internat în secţia de Terapie Intensivă, medicii evaluând continuu evoluţia stării sale de sănătate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Pacientul este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical, neurologic şi pneumologic. El continuă tratamentul pentru profilaxia durerii şi a ulcerului de stres şi antibioterapie", arată sursa citată.

Potrivit medicilor, pilotul poate mişca degetele de la picioare.

"Se menţine gradul de motricitate la picioare. Nu a necesitat transfuzie de sânge. Au început procedurile de kinetoterapie şi mobilizare în pat. Beneficiază de consiliere psihologică şi are suportul familiei", potrivit informaţiilor transmise de unitatea sanitară. 

Pilotul a fost supus, marţi, unei operaţii la coloană, care a durat peste patru ore, fiindu-i montate opt şuruburi de titan.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat luni, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare.

El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare.

”După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite”, anunţa MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.