Elevii de la Şcoala 99 din Capitală care au ajuns la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului "Marie Curie", după ce au acuzat probleme respiratorii, nu au rămas internaţi, starea lor fiind bună, dar le-a fost recomandată o evaluare psihologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea elevilor este bună. Cred că este nevoie de evaluare psihologică", au explicat, pentru News.ro, surse medicale, care au ascultat relatările elevilor.

"Era foarte cald în clasă. I-am spus domnului profesor că este cald, să deschidă  un geam. Dânsul a spus că este curent. Am spus că îmi este rău. Atunci a zis că va chema salvarea. După aceea, alţi şapte elevi au spus că şi lor le este rău. Când au văzut că au venit multe ambulanţe, două fete, care au spus iniţial că le este rău, au fugit", a povestit o elevă cadrelor medicale.

Alţi trei copii au spus că le-a trecut starea de rău când au văzut ambulanţele, iar alte trei eleve au fost duse la spital. Acolo, una dintre ele a spus că se simte bine şi a plecat acasă.

"Alte două, probabil de ruşine, au spus că încă le este rău, după câteva ore de stat în Unitatea de Primiri Urgenţe, în care nu s-a descoperit nimic.  În final au fost externate, cu recomandarea de a consulta un psiholog", a explicat sursa citată.

Mai mulţi copii cu vârste de 12 şi 13 ani de la Şcoala nr. 99 din Sectorul 4 al Capitalei au acuzat probleme respiratorii, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, fiind transportaţi cu ambulanţele la spital.

Reprezentanţii ISU au mai spus că la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, care să verifice dacă elevii au inhalat substanţe toxice.

La rândul său, Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, a declarat pentru News.ro că într-o primă fază Ambulanţa a fost solicitată pentru opt copii cărora li s-ar fi făcut rău, după ce au stat la cursuri într-o sală de clasă nearisită.

De asemenea, un profesor de aproximativ 70 de ani a primit îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.