Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naţionale a participat cu 14 specialişti, între 6 şi 17 februarie, la exerciţiul de apărare cibernetică Noble Guardian 2023, care s-a desfăşurat în Auburn, Alabama, SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, a treia ediţie a exerciţiului cibernetic a reunit în total 45 de specialişti din cadrul Agenţiei de Apărare Cibernetică a Comandamentului  Apărarii Cibernetice, Gărzii Naţionale a statului Alabama, Gărzii Naţionale a statului Maine şi specialişti militari din Muntenegru.

”Obiectivul principal al exerciţiului a constat în perfecţionarea pregătirii participanţilor în domeniile securităţii şi apărării cibernetice, într-un mediu colaborativ prin simularea unor scenarii de tip blue team-red team. Planificarea şi execuţia exerciţiului a fost realizată pentru a testa procedurile operaţionale şi a îmbunătăţi pregătirea tuturor participanţilor prin simularea unor scenarii realiste de apărare cibernetică, care au inclus identificarea şi analizarea celor mai recente ameninţări şi vulnerabilităţi, utilizarea instrumentelor de detecţie şi răspuns la incidente în spaţiul cibernetic. Exerciţiul bilateral şi provocările tehnice din cadrul acestuia au evidenţiat importanţa deosebită a securităţii şi apărării cibernetice, respectiv a  instruirii comune cu partenerii americani, pentru a fi tot timpul pregătiţi şi a face faţă la atacurile cibernetice, atât la cele cu impact minor asupra infrastructurilor şi serviciilor IT, precum şi la cele de o complexitate ridicată de tip APT (Advanced Persistent Threat)”, au arătat reprezentanţii ministerului.

Primele două ediţii ale Exerciţiului cibernetic bilateral Noble Guardian s-au desfăşurat în anul 2019, respectiv în anul 2021, în România.

Comandamentul Apărării Cibernetice reprezintă autoritatea competentă a Ministerului Apărării Naţionale în domeniile securităţii cibernetice, apărării cibernetice şi tehnologia informaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.