Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ care a fost transportat în Belgia nu a putut fi operat, starea sa fiind foarte gravă. ”Şansele sunt 50 - 50”, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorina Pintea a fost întrebată, vineri, la SIbiu, în ce stare este pacientul cu arsuri trimis în Belgia şi a precizat că starea sa este gravă. 
 
“Acum cinci minute am primit ultimul raport. Şansele sunt 50 - 50. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este foarte gravă, dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce îl priveşte, deşi starea lui este foarte gravă”, a declarat Sorina Pintea. 
 
Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ a fost transportat cu un avion militar la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia. 

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a făcut, joi, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iaşi - Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamţ, rănit în urma unei explozii.

"Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca şi de o echipă medicală militară şi va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia", arăta sursa citată.

Aeronava militară a decolat de pe Aeroportul Internaţional Iaşi în jurul orei 16.30.

Explozia s-a produs, miercuri, într-un bloc din Piatra Neamţ, fiind urmată de un incendiu. Aproximativ 30 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD şi patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean s-au deplasat la blocul respectiv. În urma exploziei şi a incendiului, un bărbat a fost grav rănit, el suferind arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, el fiind transferat la Iaşi.

De asemenea, o persoană s-a intoxicat cu fum, iar o alta a suferit un atac de panică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, în urma exploziei au fost afectate patru apartamente de la blocul D1, acestea având geamurile sparte, iar la blocul D5, scara B, acolo unde s-a produs deflagraţia, 13 apartamente au fost afectate ca urmare a exploziei şi incendiului, zece dintre acestea având uşile de la intrare distruse sau avariate de suflul exploziei. De asemenea, acoperişul blocului a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi.

În blocul unde a avut loc explozia nu a rămas nimeni peste noapte, oamenii au mers la rude şi prieteni, iar în cele 20 de locuri de cazare puse la dispoziţie de Primăria Piatra Neamţ nu a mers nicio persoană.

Totodată, din informaţiile preliminare nu este afectată structura de rezistenţă a blocului.

Comisia de verificare a reluat, joi, cercetarea la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.