Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că se ia în calcul încheierea unui act adiţional la contractele de muncă ale medicilor rezidenţi, astfel încât aceştia să rămână un anumit număr de ani în ţară, după finalizarea studiilor. Pintea spune că aceştia sunt finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătăţii, iar salariile lor au crescut considerabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii direct, finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat, marţi, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Pintea a precizat că s-a discutat deja în acest sens cu Ministerul Finanţelor.

Peste 8.400 de tineri medici au participat, în 18 noiembrie, la concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Examenul organizat de Ministerul Sănătăţii a avut loc în şase centre universitare, fiind disponibile 5.415 posturi.

Ulterior, Guvernul a aprobat o Hotarâre de Guvern  prin care a majorat cu 315 de locuri cifra de şcolarizare pentru Rezidenţiat, de la 5.415 la 5.730 locuri. 

Stagiul de rezidenţiat pentru candidaţii care aleg post va începe la data de 1 ianuarie 2019, dată de la care se va face încadrarea cu contract individual de muncă pe durată determinată/nedeterminată, după caz şi de la care se va face salarizarea ca rezident.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.