Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, face, vineri, o vizită în judeţul Sibiu şi a declarat că doreşte să transmită că există voinţă politică pentru a se face un spital în acest judeţ, văzând şi la faţa locului că acesta este necesar. Ministrul Sănătăţii a precizat că există inclusiv soluţii pentru a se găsi fondurile necesare acestui proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am venit să transmit că există voinţă politică pentru a se face un spital la Sibiu. Este necesar, văzând şi la faţa locului. (…) Administraţia locală va fi utilizatorul spitalului. Este normal să colaborăm. Aici nu e vorba despre un factor politic, e vorba despre a face un spital pentru Sibiu”, a declarat Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, se poartă discuţii şi pentru a se găsi fondurile necesare pentru noul spital.

”Eu zic că există surse, trebuie doar să ştii să le accesezi”, a mai spus Pintea.

Întrebată ce soluţii vede pentru pacienţi până la ridicarea noului spital, Sorina Pintea a spus: ”O igienizare completă, eventual o semi-reabilitare, pentru că eu, personal, nu aş investi foarte mult în aceste clădiri, având în vedere că acest Spital nou se va construi. Iar numărul de paturi în Spitalul nou va fi preluat de aici, nu vor fi dublate. Până se face spitalul, mai trebuie o dezinfecţie foarte drastică”.

Pintea a fost întrebată şi despre capacitatea spitalelor din Sibiu de a face faţă Summit-ului care va avea loc în mai 2019.

”Mai sunt spitale care ne pot prelua pacienţi. Aici ne interesează o anumită zonă pe care să o dotăm şi să o ridicăm la nivelul unui spital care poate să deservească pacienţii care vor veni probabil de la Summit. (…) Ministerul Sănătăţii a alocat o sumă de bani pentru achiziţia aparaturii medicale. Ar mai fi câte ceva, dar vreau să văd ce s-a achiziţionat, ce s-a realizat, ce mai trebuie făcut până acolo”, a mai spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Judeţean Sibiu şi va vizita cele două locaţii propuse pentru construcţia noului spital.

Autorităţile locale din Sibiu au obţinut, în 2016, o Horărâre de Guvern prin care se aprobă un schimb de terenuri în vederea construirii unui nou spital judeţean. Terenul se află pe Calea Şurii Mici, iar Consiliul Judeţean Sibiu a alocat banii pentru realizarea unor studii necesare.

Locaţia propusă de către autorităţile locale este, însă, contestată de reprezentanţii locali ai PSD, considerând-o nepotrivită, întrucât se află în apropierea autostrăzii şi a depozitului de deşeuri. Aceştia propun un teren aflat pe Calea Poplăcii, care aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

În noiembrie 2017, premierul de atunci Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au făcut o vizită la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu şi au cerut o analiză pentru a vedea dacă se impune contruirea unui nou spital.

Premierul a precizat că actuala unitate funcţionează în mai multe clădiri, unele vechi şi de 160 de ani, în care ”nosocomiale care au intrat deja în pereţi” şi a afirmat că Guvernul va susţine realizarea noului spital judeţean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.