Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că podul de la Brăila nu va fi recepţionat până când toate neconformităţile nu vor fi îndepărtate de către companie. El a susţinut că lucrările pe partea brăileană a malului Dunării sunt finalizate, dar ”compania cam refuză să facă notificarea”, iar traficul este ”dat peste cap”. Grindeanu a dat asigurări că siguranţa nu este pusă în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, miercuri, despre situaţia podului de la Brăila. 
 
“E absolut inadmisibil ce se întâmplă acum acolo. S-au terminat lucrările pe partea brăileană a malului Dunării, toată acea traversare peste linia de cale ferată, toate lucrurile sunt finalizate. Compania cam refuză să facă notificarea. Traficul din Brăila este dat peste cap în acest moment, este dat peste cap în acest moment pentru că ei refuză să facă această notificare. Să ştiţi că eu înţeleg toate lucrurile care ţin de apărarea intereselor şi fiecare îşi apără interesele, în cazul lor încearcă să-şi apere aceste interese. Dar asta până la a aduce disconfort cetăţenilor. Şi colegii mei ştiu că le-am cerut să găsească rapid o situaţie, o rezolvare”, a afirmat ministrul Transporturilor. 
 
El consideră că este o acţiune intenţionată din partea companiei respective. 
 
“Pe mine m-au anunţat atât primarul Brăilei, cât şi preşedintele de Consiliu Judeţean. În loc să ajute toată această investiţie de sute de milioane de euro, din cauza acestei lucrări, până la urmă minore, având în vedere partea cealaltă, s-a dat peste cap jumătate din traficul din municipiul Brăila. Evident că în acest moment este o acţiune, evident intenţionată, din partea acestei companii. Dar cu şantajul nu merge, cel puţin în ceea ce mă priveşte”, a transmis Sorin Grindeanu. 
 
El a adăugat că nu este pusă în siguranţă cetăţenilor. 
 
“Nicio secundă nu e pusă în pericol siguranţa cetăţeanului. Deci lucrul ăsta trebuie să fie cât se poate de clar.  De aceea am şi dat în circulaţie acest pod. Vreau să vă spun - şi am dat exemplul ăsta şi o să-l mai dau. Vis-a-vis, pe malul tulcean, e o localitate, Măcin se cheamă. Dacă există un caz de urgenţă să meargă Salvarea de la Măcin, merge la Brăila, acum face cinci minute, să zicem, maxim să traverseze podul. Înainte, fără această investiţie, cam o oră. Când e vorba de cazuri de urgenţă în salvare de viaţă şi de moarte, o oră, spun eu, sau timpul ăsta poate să ducă la situaţii neplăcute. Deci siguranţa niciodată nu e pusă în pericol. Nu vom recepţiona acest pod până când toate neconformităţile nu vor fi îndepărtate de către companie”, a mai declarat ministrul Transporturilor.
 
Circulaţia a fost deschisă pe noul pod de la Brăila, vara trecută, însă au apărut mai multe probleme care sunt reparate de către constructor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.