Guvernul a adoptat, miercuri, o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Autostrada Focşani -Bacău", judeţele Vrancea şi Bacău. Proiectul este inclus în Strategia de Implementare a Master Planului General de Transport. Autostrada Moldova (A7) va avea o lungime de aproximativ 320 km între Ploieşti şi Paşcani, iar construcţia ei, estimată la 24,29 de miliarde de lei (fără TVA),va fi finanţată prin PNRR, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că prin această Hotărâre contractele pentru încă 98,9 km din autostrada Moldova vor putea intra rapid în licitaţie, după ce Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR va aproba Proiectul Tehnic pentru toate cele 3 tronsoane ale autostrăzii:

-Tronson 1 (Focşani - Domneşti Târg): 35,60 km

-Tronsonul 2 (Domneşti Târg – Răcăciuni): 38,78 km

-Tronsonul 3 (Răcăciuni – Municipiul Bacău): 24,52 km

Pe traseul autostrăzii Focşani-Bacău urmează să fie construite:

-91 de poduri şi pasaje

-5 noduri rutiere -10 spaţii de servicii

-3 Centre de Întreţinere şi Coordonare

”Autostrada Moldova (A7) va avea o lungime de aproximativ 320 km între Ploieşti şi Paşcani, iar construcţia ei, estimată la 24,29 de miliarde de lei (fără TVA),va fi finanţată prin PNRR. Până acum pe sectorul Ploieşti-Buzău (cu o lungime totală de 63,25 de km) au fost semnate contractele pe primele două loturi, iar contractul pentru cel de al treilea lot urmează să fie semnat în scurt timp. Pentru sectorul Bacău-Paşcani, CNAIR a transmis deja spre validare la ANAP documentaţiile pentru atribuirea contractelor necesare construcţiei celor 3 loturi cu o lungime de 77,39 km. Sectorul Buzău- Focşani, (82,44 km), format din patru tronsoane, este în faza evaluării ofertelor depuse”, spune Grindeanu.

”A7, care va fi practic coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiunea Moldovei, va reprezenta cel mai important pas făcut în ultimii 30 de ani pentru dezvoltarea economică a acestei zone”, afirmă ministrul.

Investiţia aprobată astăzi se referă la realizarea autostrăzii Focşani-Bacău, pe amplasamentul judeţelor Vrancea şi Bacău, anunţă Executivul. 

Valoarea totală a investiţiei este de 10,51 miliarde lei, din fonduri externe nerambursabile – PNRR şi de la bugetul de stat, prin bugetul MTI, precum şi din alte surse legal constituite, şi are prevăzută o durată de execuţie de 36 de luni.

Lungimea traseului autostrăzii este de 95 km, cu o lăţime a platformei de 26 m, iar viteza de proiectare este de 140 km/h.

Proiectul este inclus în Strategia de Implementare a Master Planului General de Transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.