Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă, miercuri, că a semnat la Timişoara două contracte importante pentru modernizarea Aeroportului Traian Vuia. Ambele contracte sunt cofinanţate prin POIM şi contribuie la dezvoltarea Aeroportului Internaţional Timişoara, la dezvoltarea actualului sistem de transport şi la integrarea acestuia în sistemul multimodal din regiune, precizează ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Sorin Grindeanu, primul contract, în valoare de 17,69 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziţia unor echipamente de siguranţă pentru activităţi non-economice:

- echipamente multifuncţionale de capacitate mare şi mică pentru măturare aspirare şi spălare,

- echipamente pentru curăţarea depunerilor de cauciuc şi a marcajelor de vopsea de pe suprafeţele de mişcare aeroportuare,

- utilaje multifuncţionale tip tocătoare de vegetaţie, - punct de comandă mobil,

- generatoare cu turn de iluminat tractabile, - autoutilitare pentru intervenţie tehnică şi pentru asigurarea suportului în situaţii de urgenţă,

- echipament şenilat pentru tocare vegetaţie şi pentru curăţat sisteme pluviale deschise.

Cel de-al doilea contract, în valoare de 20,76 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziţia unor utilaje destinate activităţilor economice de siguranţă: - autodegivroare pentru aeronave, cu acţiune de minim 13 m şi de 18 m înălţime, - utilaje de deszăpezire de mică şi mare capacitate.

Ambele contracte sunt cofinanţate prin POIM şi contribuie la dezvoltarea Aeroportului Internaţional Timişoara, la dezvoltarea actualului sistem de transport şi la integrarea acestuia în sistemul multimodal din regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.