Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a apreciat că este irelevantă media anilor din gimnaziu şi a arătat că nu poate fi pus semnul egal între media anilor de gimnaziu dintr-o şcoală în care nimeni nu ia examenul de evaluare naţională şi media anilor de gimnaziu dintr-un colegiu, spre exemplu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a declarat luni seară, la TVR Info, că a crescut de patru ori numărul notelor de 9 şi 10, după criza sanitară. 

”Am văzut bine irelevanţa mediilor din gimnaziu. Am văzut că s-a triplat, a crescut chiar de 4 ori numărul notelor între 9 şi 10, după criza sanitară, am văzut că evaluarea standardizată a fost tot timpul o problemă în şcoala românească, s-a amplificat foarte mult pe parcursul crizei sanitare. Evaluarea standardizată este necesară pentru că în momentul de faţă în spatele notei de 10 sau 9, obişnuite în Colegiu Vianu sau Colegiul Moisil, ar trebui să stea exact acelaşi nivel al aceloraşi competenţe precum într-o şcoală în care niciun elev nu ia media 5 la evaluare naţională sau într-un liceu în care niciun elev nu promovează examenul de bacalaureat”, a precizat Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul Educaţiei a vorbit de inechitate în competiţia şcolară.  

”Cred că atâta vreme cât avem puterea să renunţăm la ipocrizie şi să promovăm bunul simţ, înţelegem că nu poţi pune semnul egal între media anilor de gimnaziu dintr-o şcoală în care nimeni nu ia Evaluarea Naţională şi media anilor de gimnaziu dintr-un colegiu care dă olimpici naţionali şi internaţionali. Dacă nu putem să punem semnul egal, nu este normal să introducem acest criteriu cu nicio pondere, într-o competiţie care se doreşte a fi echitabilă”, a mai spus Cîmpeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.