Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că au fost luate măsuri mai stricte în privinţa redeschiderii şcolilor, una dintre acestea fiind publicarea listei restrictive cu incidenţa cazurilor de COVID-19, dar şi că scenariul verde se opreşte la unu la mie şi nu la 1,5 cazuri la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Educaţiei a publicat astăzi şi va publica regulat lista localităţilor cu rata de infectare aferentă, provenită de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, listă care are incluse şi focarele, iar de săptămâna viitoare şi DSP şi CNCCI vor avea aceeaşi listă, nu vor mai avea diferenţe. Noi am venit în întâmpinarea acestei exigenţe publicând pe site-un Ministerului Educaţiei direct lista mai restrictivă din perspectiva scenariilor, pentru a nu avea treceri bruşte de la un scenariu mai permisiv de calcul la un scenariu mai exigent de calcul. Deci lista publicată de Ministerul Educaţiei este mai exigentă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24, vineri seară.

Ministrul Educaţiei a explicat că au fost luate măsuri de precauţie pentru redeschiderea şcolilor şi că sunt ”exigenţe sporite” în această privinţă.

”Pentru alte domenii, scenariul verde merge până la o rată de infectare de 1,5 la mia de locuitori. Cu siguranţă aţi observat diferenţa, pentru şcoli, scenariul se opreşte la unu la mia de locuitori. Deci este deja un scenariu mai restrictiv gândit tocmai pentru a asigura siguranţa sanitară a elevilor atunci când sunt toate şcolile deschise. Am fi putut merge şi noi până la o rată de infectare de 1,5 deci am fi avut mai multe şcoli deschise integral . Este o măsură de precauţie pentru că deschiderea şcolilor s-a făcut cu un maximum posibil prudenţă. Sunt exigenţe sporite cu privire la deschiderea şcolilor. Şi faptul că am publicat lista mai restrictivă şi faptul că ne-am oprit la unu la mie şi nu am mers până la 1,5 la mie”, a mai declarat Cîmpeanu.

În cele mai multe localităţi din ţară, şcola va începe luni cu prezenţa elevilor în clase. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.