Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că masca de protecţie este obligatorie în şcoală, cu câteva excepţii. Cîmpeanu a explicat că este recomandată masca medicală, dar că şi masca textilă este acceptată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie. Există excepţii doar pentru învăţământul special, există excepţii pentru cei mici, există excepţii pentru orele de educaţie fizică ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate, fără mască de protecţie. În rest, masca de protecţie este obligatorie. Este în interesul elevilor şi cadrelor didactice pentru că această nouă tulpină se răspândeşte mult mai uşor şi afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, duminică seara.

Întrebat dacă cineva verifică conformitatea măştilor textile, Cîmpeanu a explicat că nimeni nu va verifica măştile textile deoarece acestea sunt permise în unităţile de învăţământ.

”Nimeni. Nu există această obligativitate, această reglementare să verifice. Ar fi şi o prostie. Anexa 1 a ordinului de ministru, precizează foarte clar, se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile.Nu spune nimeni, nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acperite în aşa fel încât să facă imposibile aceste gesturi pe care şi noi le făceam, aceste gesturi cu degetele. INSP a tabilit acest lucru, reco mandare fermă de măşti medicale, posibil să se utilizeze măşti textile, ai voie şi viziere în cazul profesorilor  pentru învăţământ special, iar celelalte pseudo-dispozitive de protecţie sunt interzise. Măşti medicale şi textile sunt interzise”, a mai spus Cîmpeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.