Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că noua lege a Educaţiei prevede gratuităţi reale pentru transportul elevilor. El a mai adăugat că, prin PNRR, urmează să fie achiziţionate noi microbuze şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Câmpeanu a declarat, miercuri, la o dezbatere pe tema proiectului Legii Educaţiei, organizată de O Voce Pentru Educaţie, că de transportul gratuit al elevilor se vor ocupa consiliile judeţene. 

”Legea asta prevede asigurarea gratuităţii reale pentru transportul elevilor. În paralel cu acele microbuze şcolare care urmează să fie achiziţionate prin PNRR există o prevedere care spune că statul este obligat să asigure transportul printr-o anexă la legea bugetului de stat din sume defalcate din TVA prin Consiliile Judeţene pentru că acestea sunt în legtură directă cu operatorii de transport. Şi aici ne referim atât la transportul local, cât şi la navetă, cât şi la transportul intra şi inter judeţean”, a subliniat Cîmpeanu. 

Ministrul Educaţiei a adăugat că, atunci când şi transportul şcolar va fi gratuit, părinţii nu îşi vor mai trimite elevii la clase simultane. 

”Această facilitate, acest mecanism care prevede soluţionarea unui deziderat ce de multă vreme e prezent în spaţiul public, atunci având şi transportul şcolar asigurat poate va fi mai uşor ca părinţii să îşi trimită copiii la o altă şcoală, dacă la şcoala din localitatea lor e învăţământ simultan”, a declarat Cîmpeanu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.