Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că îşi doreşte ca examenele naţionale din acest an şcolar să aibă loc „la datele la care au fost planificate, în modul în care au fost planificate şi pe tematica planificată”, el anunţând „acţiuni remediale”, în cadrul cărora elevii să poată recupera materia pierdută pe parcursul perioadei de şcoală online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cert este că examenele naţionale trebuie să se deruleze, cert este că predictibilitatea este un lucru foarte important. Deci, îmi doresc să se deruleze examenele naţionale la datele la care au fost planificate, îmi doresc să se deruleze în modul în care au fost planificate şi pe tematica planificată”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu. 
 
Acesta a menţionat că îşi doreşte redeschiderea şcolilor în semestrul al doilea şi anunţă că autorităţile vor face toate eforturile pentru derularea unor „acţiuni remediale”, în aşa fel încât examenele naţionale să se deruleze conform planificărilor.
 
„Costurile pe care le-a plătit educaţia sunt foarte mari. Depinde de fiecare cadru didactic să aprecieze, să evalueze mai întâi pierderile - un lucru important la care ţin - nu din perspectiva a ceea ce a putut să predea profesorul, ci din perspectiva a ceea ce a putut să asimileze elevul. Pentru asta ai nevoie de evaluări, ai nevoie de un diagnostic. Având acest diagnostic poţi să decizi acţiunile remediale (...). Una din multele măsuri din pachetul de măsuri remediale pot fi şi acele şcoli de vară, care au fost propuse astăzi, dar sunt altele mult mai eficiente. Însă toate trebuie să fie personalizate. Ca să fie personalizate, ai nevoie de competenţa, de devotamentul fiecărui dascăl din ţara asta”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.