Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, că prin hotărârea de guvern de astăzi, Guvernul creşte de la 22 de lei la 600 de lei per elev suma alocată pentru premiul întâi la olimpiada naţională, precum şi o creştere până la 20.000 de lei pentru cei care la olimpiade internaţionale sunt medaliaţi cu aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a anunţat că, prin decizia pe care o va lua Guvernul, privin recunoaşterea performanţei elevilor la olimpiadele internaţionale, este vorba de o creştere până la 20.000 de lei pentru cei care la olimpiade internaţionale sunt medaliaţi cu aur absolut.

”Deci punctaj maxim; de 15.000 de lei medalii de aur; 12.500 de lei argint şi bronzul - 10.000 de lei”, a precizat ministrul. 

Sorin Cîmpeanu a arătat că este vorba de o creştere semnificativă, de asemenea, pentru olimpiadele regionale a premiilor.

”Este vorba de o creştere - mi-e greu să o calific - de la 22 de lei per elev, cât se primea, 22 de lei per elev pentru premiul I la olimpiadă naţională pe echipe. Într-o echipă de 20 de elevi, spre exemplu, fiecare elev primea 22 de lei pentru premiul I la olimpiadă naţională, conform unei hotărâri de guvern din anul 2016”, a spus el. 

Potrivit ministrului, prin hotărârea de guvern de astăzi, creşte de la 22 la 600 de lei pe elev pentru premiul întâi la olimpiada naţională.

”Inclusiv recunoaşterea valorii în concursurile naţionale este reglementată prin această hotărâre de guvern. Toate aceste premii se plătesc din bugetul Ministerului Educaţiei, sunt asumate”, a arătat el.

MInistrul a mai anunţat că pe agendă se află şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă de urgenţă prin care extind cu încă 50 de şcoli programul 'Masă caldă'.

”Este un element extrem de important care vine în pregătirea Proiectului Legii educaţiei ''România educată'', în care extinderea se face nu la 300, nici la 350 de şcoli ci, aşa cum s-a agreat în discuţiile anterioare, la un milion de elevi, cel puţin un milion de elevi în România să beneficieze de masă caldă după adoptarea acestor legi”, a mai spus Cîmpeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.