Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că elevii de clasa a 5-a beneficiază de bursă de studiu şi, pentru prima oară în istoria post-decembristă a sistemului de învăţământ din România primesc aceste burse începând cu prima zi a anului şcolar. El a explicat că până acum elevii primeau aceste burse doar în semestrul doi, timp de 4 luni de zile, iar bursele erau în valoare de 200 de lei, dacă e vorba de cele de merit, iar prin noul ordin de ministur, vor primi 150 de lei, lunar, timp de 9 luni de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elevii de clasa a 5 a beneficiază de bursă de studiu şi, pentru prima oară în istoria post-decembristă a sistemului de învăţământ din România primesc aceste burse începând cu prima zi a anului şcolar”, a spus ministrul în briefingul de după şedinţa de Guvern. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că, până acum, elevii de clasa a 5 a puteau primi burse doar în semestrul doi, timp de 4 luni de zile, iar bursele erau în valoare de 200 de lei, dacă e vorba de cele de merit.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Puţini primeau aceste burse. În momentul de faţă, toţi aceşti elevi primesc burse de 150 de lei, burse de studiu, vreme de 9 luni. Ca părinte, eu m-aş uita, ce e preferabil, să primesc 4 luni bursă de 200 de lei, cum era până acum, sau să primesc 9 luni, bursă de 150 de lei pe lună, cum este începând de acum, graţie acestui ordin de ministru”, a arătat Cîmpeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.