Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, după proba de Matematică de la Evaluarea Naţională, că au fost prezenţi 148.595 de elevi, în 3.655 de centre de examen. Numărul absenţilor a fost 6.963. Trei elevi au fost scoţi din examen pentru că au încercat să copieze, în Constanţa, Sibiu şi Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei a anunţat că astăzi s-a derulat proba la Matematică la Evaluarea Naţională şi au fost prezenţi 148.595 de elevi, în 3.655 de centre de examen. Numărul absenţilor a fost 6. 963 de elevi.

Potrivit ministrului Cîmpeanu, proba s-a desfăşurat fără incidente deosebite. ”Au fost doar trei eliminaţi din examen, Sibiu şi Constanţa, câte un elev, pentru posesie de materiale de inspiraţie nepermise, fiţuici mai exact, şi o altă eliminare din examen, în Ilfov, pentru folosirea telefonului”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că la Evaluarea Naţională a fost şi faza pilot cu lucrările scanate în faţa elevilor, atribuite coduri şi urcate în platformă.

”Toate lucrările, la acest moment, au fost deja urcate în platformă şi sunt gata de corectare”, a precizat ministrul Educaţiei, arătând că procesul se derulează rapid, deşi se aplică prima oară, iar satisfacţia evaluatorilor este la nivel ridicat.

Potrivit ministrului, subiectele de la proba de matematică au fost concepute astfel încât să poată fi verificate şase competenţe generale: de la simplu la complex. Prima a fost de identificare a unor date şi informaţii, a doua, de utilizare, reguli şi algortim, a treia, aplicarea acelor reguli, a patra, exprimarea în limbaj matematic şi a cincea, a analizei şi intepretării. A şasea a fost de modelare şi transfer în alte situaţii.

”A şti, a utiliza, a raţiona, sunt cele trei niveluri de competenţă testate astăzi”, a menţionat el. MInistrul şi-a exprimat încrederea că rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor.

”După cunoştinţele noastre, nu există niciun stat în Europa în care să se aplicat acest sistem de colectare informatizată în cadrul examenului naţional, care ne va permite să avem concluzii pe cele trei subiecte, primul fiind algebră, al doilea geometrie şi al treilea combinat algebră şi geometrie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.