Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că, în cazul în care apare un focar de COVID într-o şcoală, decizia de trecere a întregii unităţi de învăţământ în online aparţine Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîmpeanu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ce se va întâmpla dacă vor fi două sau trei cazuri de COVID la mai multe clase într-o şcoală? 

“Există şi această situaţie acoperită, ţine de ancheta epidemiologică realizată de către DSP. Se poate lua decizia, sunt abilitaţi cei de la DSP să ia decizia împreună cu Inspectoratul Şcolar de trecere în online a întregii unităţi de învăţământ. Nu există generalizare. Situaţia va fi apreciată de către DSP împreună cu Inspectoratul Şcolar şi conducerea şcolii”, a declarat ministrul.  

Acesta a precizat că este aceeaşi situaţie şi legată de profesori.  

”La apariţia unor focare, există posibilitatea, în ordinul comun, de decizie nu numai la nivel de clasă, ci la nivel de şcoală”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.