Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cataloghează drept ”o situaţie de normalitate” oferirea de mărţişoare în şcoli de 1 Martie şi afirmă că nu sunt ”motive, semnale, solicitări” pentru a se lua măsuri suplimentare în vederea zilei de 8 Martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a catalogat drept ”o situaţie de normalitate” modul în care s-a desfăşurat în unităţile didactice ziua de 1 Martie.

”Din această perspectivă (a zilei de 1 Martie – n.r.) o situaţie de normalitate şi, din semnalele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacţiunilor generate de această zi mai specială. Nu avem cunoştinţă să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială”, a declarat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Întrebat dacă se vor lua alte măsuri în vedere zilei de 8 Martie, ministrul a răspuns că nu există motive pentru aşa ceva.

”Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări de schimbare pentru 8 Martie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Anterior, acesta a atras atenţia asupra respectării tuturor regulilor în aşa fel încât oferirea unui mărţişor, să nu se transforme într-o interacţiune care să faciliteze transmiterea virusului. Cîmpeanu nu s-a declarat însă de acord cu ideea de ca cel care oferă flori sau mărţişoare să poate mănuşi, el explicând că nu a auzit ca astfel de soliitări să fie fundamentate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.