Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a propus introducerea disciplinei Educaţia pentru relaţii de muncă şi dialog social în noua lege a învăţământului pentru ca viitorii angajaţi să îşi cunoască drepturile. Propunerea a fost înaintată Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România propune o modificare la legea învăţământului, aflată în dezbatere publică.
 
”Propunere a Solidarităţii Sanitare la noua lege a educaţiei: introducerea disciplinei Educaţia pentru relaţii de muncă şi dialog social. Dezbaterile pe tema diferitelor drepturi şi a relevanţei sindicatelor au scos la iveală necesitatea creşterii competenţelor din domeniul relaţiilor de muncă. Înţelegerea mecanismului de funcţionare a relaţiilor de muncă, a rolului dialogului social şi al partenerilor sociali, reprezintă o componentă esenţială a exercitării unei profesii, contribuind la unul dintre scopurile esenţiale ale învăţământului preuniversitar: ocuparea unui loc de muncă şi participarea la funcţionarea şi dezvoltarea unei economii durabile”, transmite Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, ntr-o postare de vineri pe pagina de Facebook. 
 
Potrivit sursei citate, această propunere are la bază inclusiv necesitatea extinderii competenţelor pentru piaţa muncii.
 
”Propunerea Solidarităţii Sanitare are la bază necesitatea extinderii competenţelor relevante pentru piaţa muncii (furnizate în cadrul formarii iniţiale), a creşterii gradului de ocupare a absolvenţilor (prin reducerea temerii faţă de necunoscut), a favorizării procesului de integrare în muncă, constituind în acelaşi timp o extindere firească a prevederilor art. 161, alin. 6 şi art. 163 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar sănătate, introduse de Federaţia Solidaritatea Sanitară, în materia pregătirii în domeniul relaţiilor de muncă”, se mai arată în postare.
 
Federaţia mai arată că este important ca viitorii angajaţă să îşi cunoască drepturile de salariaţi.
 
”Totodată, această nouă abordare pe care Solidaritatea Sanitară o propune necesită inclusiv introducerea formării în domeniul relaţiilor de muncă (ce include prezentarea drepturilor pe care le au angajaţii) ca parte a formării profesionale continue. Propunerea oficială a Federaţiei Solidaritatea Sanitară asupra proiectului legii educaţiei a fost înaintată Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii”, mai transmite Federaţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.