Federaţia Solidaritatea Sanitară a precizează, marţi, că promulgarea legii prin care personalul sanitar încadrat fără concurs în timpul stării de alertă poate rămâne pe post este ”un act de recunoaştere morală a eforturilor”. Pe de altă parte, actul normativ contribuie, insuficient insă, la diminuarea deficitului de personal din unele secţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Promulgarea de către Preşedintele României a Legii privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, constituie finalizarea cu succes a unui demers început în luna martie 2020 şi sustinut constant de către Solidaritatea Sanitară pe parcursul ultimilor doi ani. Această lege constituie, pe de o parte un act de recunoaştere morală a eforturilor colegilor implicaţi în combaterea epidemiei COVID 19, iar pe de altă parte un act ce contribuie (insuficient insă) la diminuarea deficitului de personal în unele secţii din sistemul sanitar”, a transmis, marţi, Federaţia Solidaritatea Sanitară. 

Sindicaliştii apreciază că, pentru a transpune adecvat modalităţile de organizare şi desfăşurare a examenelor şi pentru încadrarea în termenul de maxim 30 zile de după intrarea în vigoare a legii, este nevoie de demararea unor consultări urgente.  

”Solicităm Ministerului Sănătăţii iniţierea urgentă a dezbaterilor cu experţii Federaţiei Solidarităţii Sanitare, dezbateri necesare elaborării normelor prevăzute de lege”, au mai transmis sindicaliştii.  

Legea nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, dar a fost promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis.  

Potrivit prevederilor actului normativ personalul din unităţile sanitare încadrat fără concurs pe perioada stării de alertă poate rămâne pe post, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.