Şoferul maşinii cu numere anti-PSD înmatriculată în Suedia, Răzvan Ştefănescu, a anunţat, marţi, la ieşirea din sediul Poliţiei Rutiere că va depune plângere penală pentru că nu a fost lăsat să-şi ducă copilul într-un loc sigur, acesta însoţindu-l câteva ore la sediul Poliţiei Rutiere. Răzvan Ştefănescu spune că nu a primit explicaţii plauzibile pentru reţinerea permisului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răzvan Ştefănescu a declarat, marţi, la ieşirea din sediul Poliţiei Rutiere că va depune plângere penală.

”Să mă fi lăsat o oră-două să duc copilul undeva, unde aveam încredere că poate să stea. (...) Trebuia să găsesc pe cineva cu care băieţelul meu putea să stea. Băieţelul meu este traumatizat”, a spus Răzvan Ştefănescu.

Acesta a povestit că fiul său, în vârstă de 8 ani, l-a întrebat de ce este dus la Poliţie şi a stat câteva ore, până la finalizarea audierilor de luni.

”I-am explicat că nu se întâmplă nimic, că totul este bine. M-a întrebat de ce vrea să-mi facă dosar penal şi de ce ne ducem la Poliţie. I-am explicat că dăm o declaraţie”, a mai spus Răzvan Ştefănescu.

El a precizat că nu a fost informat că i se vor retrage numerele personalizat, dar a spus că, cel mai probabil, informarea îi va fi trimisă la adresa din Suedia.

În plus, Răzvan Ştefănescu a spus că nu a primit o explicaţie plauzibilă pentru reţinerea permisului de conducere.
”Nu mi-au dat explicaţie pentru reţinerea permisului au spus că numerele sunt incactive din cauza asta au fost reţinute”, a mai spus românul stabilit în Suedia.

Acesta a afirmat că, în opririle precedente, a întrebat poliţiştii dacă trebuie să schimbe numerele.

”Mi-au spus că nu am voie pentru că fac alte infracţiuni şi să merg cu astea pe care le-am folosit de la intrarea în ţară””, a mai sus Răzvan Ştefănescu, care a afirmat că nu-i pare rău că a intrat în ţară cu plăcuţele de înmatriculare cu numărul ”M..EPSD”.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia,  Eva Isaksen, a declarat că plăcuţele personalizate îi vor fi retrase şoferului român.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.