Societatea de Transport Bucureşti anunţă că numărul mijloacelor de transport care circulă va fi redus cu până la 25 la sută, începând de luni, dar nu va fi suspendată nicio linie. "STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea", arată societatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Liniile de transport în comun din Bucureşti vor funcţiona cu un parc de vehicule redus cu până la 25 la sută, începând de luni, 23 martie 2020. Astfel, nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, chiar dacă numărul vehiculelor va fi mai mic. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de STB.

Noul program, cu orarul de trecere prin staţii, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, se recomandă utilizarea aplicaţiei InfoSTB.

Totodată, STB SA continuă procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, de două ori pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai.

STB SA face apel la călători să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi.

În această perioadă, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existenţa unui card de transport.

Pe de altă parte, STB SA aminteşte că activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.