Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA anunţă că a desfăşurat, în acest week-end, un amplu program de igienizare şi dezinfectare a 736 de vehicule aflate în circulaţie. Astfel, au fost igienizate şi decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze şi 223 de tramvaie, dar şi 480 de refugii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de STB SA, sâmbătă şi duminică, peste 400 de angajaţi au fost implicaţi în acţiunea de curăţenie a tuturor vehiculelor aflate în circulaţie, pentru a asigura condiţii igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul SARS-COV-2, conform prevederilor legale.

FOTO: STB SA
FOTO: STB SA

"Operaţiunile de igienizare şi dezinfecţie ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei ceţe dense de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale care distruge viruşii. Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători şi a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ştergerea prafului de pe: scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea uşilor, a pereţilor laterali şi a elementelor de articulaţie", arată sursa citată.

Totodată, au fost curăţate cele 480 de refugii împreună cu mobilierul, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare.

STB are cinci staţii de spălare moderne în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni şi Bujoreni.

Noul director general al STB SA, Mihai Petcu, a cerut conducerilor depourilor şi autobazelor să fie făcute controale ale vehiculelor, atât la ieşirea parcului dimineaţa, cât şi în traseu pe parcursul zilei, iar dacă este necesar, se aplică măsuri de corecţie.

"Traversăm o perioadă de grele încercări, dar sunt încrezător că vom reuşi, printr-o bună gestionare a situaţiei, să asigurăm în continuare servicii de transport sigure pentru toţi călătorii noştri. Printr-un efort comun, ne adaptăm continuu la noua situaţie de pandemie şi încercăm, prin măsurile luate, să ne onorăm cât mai bine obligaţiile profesionale pe care le avem faţă de bucureşteni”, a declarat Mihai Petcu, citat în comunicat.

Totodată, reprezentanţii STB fac apel la înţelegerea şi cooperarea tuturor călătorilor pentru a menţine, pe parcursul întregii zile, condiţiile de curăţenie corespunzătoare, mai ales că acestea pot fi afectate atât de încărcarea vehiculului, cât şi de comportamentul inadecvat al anumitor călători, dar şi de condiţiile meteo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.