Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a adoptat, în şedinţa de vineri, hotărârea privind modalitatea de desfăşurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la finalizarea anului universitar 2021-2022. Astfel, până în 3 iunie, cursurile vor continua în sistem online. Examenele se vor susţine cu prezenţă fizică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza prevederilor art. 40 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aşa cum a fost modificat de OUG nr. 99/2021 privind modificarea unor acte normative din domeniul învăţământului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, şi luând în considerare rezultatele consultării studenţilor SNSPA cu privire la reluarea cursurilor şi seminarelor, în format fizic, la sediul universităţii, situaţia cazării studenţilor care nu au domiciliul în Bucureşti, dar şi obiectivul asumat de a reveni în sălile de clasă într-o manieră graduală şi predictibilă, Senatul SNSPA a hotărât ca, până în data de 3 iunie 2022, toate activităţile didactice să se desfăşoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universităţii, în mediul online”, a transmis, vineri, SNSPA, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată precizează că, începând din 6 iunie 2022, procesul didactic al SNSPA va reveni în format fizic.  

Sesiunea de examene şi examenele de finalizare a studiilor se vor desfăşura în format fizic, la sediul universităţii.  

După această dată, utilizarea exclusivă a instrumentelor on-line pentru activităţile didactice obligatorii din planul de învăţământ se poate realiza numai punctual, la propunerea facultăţilor şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie al SNSPA.  

Cu toate acestea, instrumentele online de învăţare vor fi utilizate în continuare ca modalităţi complementare de predare / învăţare / evaluare, pentru toate formele de învăţământ din SNSPA, aşa cum s-a întâmplat şi înainte de 10 martie 2020. 

 ”Revenirea la normalitate este firească. La fel de firesc este, însă, ca acest proces complex să fie predictibil, derulat în aşa fel încât să vină în sprijinul studenţilor, care au fost şi ei, alături de întreaga populaţie a României, supuşi unor presiuni diverse, pe perioada pandemiei. În acelaşi timp, la fel de firesc este ca <<noua normalitate>> să reflecte acumulările din aceşti doi ani, inclusiv în ceea ce priveşte mijloacele pedagogice moderne de predare / învăţare / evaluare. Excluderea instrumentelor digitale din procesul de formare a unor tineri născuţi în era digitală – pe motiv că legea nu prevede acest lucru – nu ar fi decât un regres inexplicabil, pe care nu-l putem valida, printr-un comportament instituţional docil, doar pentru că unii reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei nu au înţeles transformările profunde care au avut loc în această perioadă de doi ani, pe parcursul pandemiei. 

România are nevoie de o educaţie puternică, care poate fi construită doar prin respect, profesionalism, dialog şi hotărâri – instituţionale sau de sistem – echilibrate.”, a susţinut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie. 

SNSPA va veni în sprijinul studenţilor care au solicitat un loc de cazare în luna septembrie 2021, în vederea identificării unor soluţii pentru cazarea acestora, în funcţie de nevoi, pentru perioada care a rămas până la finalul anului universitar în curs. 

Începând din 21 martie 2022, structurile academice ale SNSPA vor organiza activităţi extracurriculare facultative, cu prezenţă fizică în sediul universităţii (cursuri de sinteză, şedinţe de lucru, conferinţe, activităţi de cercetare, întâlniri de coordonare / tutoriat cu studenţii, în special cu cei din ultimul an de studii, activităţi specifice Şcolii Doctorale SNSPA, activităţi culturale şi sportive etc.), în baza unei proceduri stabilite la nivelul Consiliului de Administraţie al SNSPA. 

 Totodată, Senatul SNSPA a decis ca pe parcursul actualului an universitar să menţină recomandările privind măsurile de prevenire împotriva infectării cu virusul COVID-19, de exemplu distanţarea fizică şi purtarea măştii în spaţiile închise. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.