Spitalul Judeţean Suceava va acorda asistenţă pentru toate specialităţile medicale începând din 2 iunie, însă conducerea unităţii face apel la pacienţi să vină la spital doar dacă reprezintă cazuri urgente, pentru a nu bloca activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Spitalului Judeţean Suceava, Anatolii Buzdugan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că situaţia epidemiologică în spital este una favorabilă şi că tot mai puţini pacienţi ajung la spital cu COVID-19.

"Tendinţa din ultima săptămână este clar una de micşorare a numărului de pacienţi cu COVID care se internează în spital. Avem zilnic în jur de 30 de pacienţi cu COVID externaţi. Sunt mai multe motive care impun modificarea structurii de funcţionare a spitalului, adică să începem să acordăm asistenţă medicală tuturor pacienţilor din judeţ cu alte patologii non-COVID, în special urgenţe medicale. A crescut numărul de solicitări către spitalele din judeţ, iar acestea nu mai fac faţă. Sunt pacienţi care de două luni nu au mai fost urmăriţi medical sau nu şi-au luat medicaţia“, a declarat directorul Spitalului din Suceava, Anatolii Buzdugan.

El a anunţat că, începând cu 2 iunie, unitatea va acorda asistenţă medicală pentru toate specialităţile existente în spital, urmând ca în următoarele zile să fie eliberate anumite secţii, să se facă transferul de pacienţi şi să fie dezinfectate toate spaţiile.

Directorul spitalului sucevean a mai spus că în continuare unitatea va trata pacienţi cu COVID-19.

La rândul său, directorul medical, Valeriu Gavrilovici, a afirmat că nu se poate considera că spitalul revine imediat după redeschidere la ceea ce a fost înainte.

"Este o situaţie fără precedent, niciun spital nu s-a mai confruntat cu situaţia de a fi COVID sută la sută. Nu vrem să ne confruntăm cu un număr mare de pacienţi. Dacă vom fi asaltaţi, atunci şi timpii de aşteptare ar fi foarte mari. Contăm pe discernământul celor care vor avea intenţia să vină la spital. Sperăm că doar cei cu urgenţe vor veni“, a afirmat medicul Valeriu Gavrilovici.

În prezent, la spitalul din Suceava sunt internaţi 206 pacienţi cu COVID-19, din care 17 se află la Terapie Intensivă. Şapte pacienţI sunt intubaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.