Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ precizează că cele două secţii ATi au aviz de la DPS cu privire la circuite, iar zona în care au fost făcute intervenţii pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită de cea în care a izbucnit incendiul. „Aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an”, mai arată sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a unor speculaţii făcute în spaţiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secţiei de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienţi pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secţii ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită faţă de cea în care s-a produs incendiul. În acelaşi timp, precizăm faptul că aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an”, a transmis conducerea SJU Neamţ, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.

Sursa menţionată reaminteşte „faptul că o anchetă se află în derulare şi specialiştii sunt cei care vor stabili cauzele producerii acestui incendiu”.

„Facem apel la reprezentanţii instituţiilor statului să dea dovadă de responsabilitate şi să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale şi nu fac decât să deruteze şi mai mult opinia publică. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu doreşte să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuşi, pentru o corectă informare a cetăţenilor, ca informaţiile oferite să fie însoţite şi de punctul de vedere al unităţii medicale”, mai transmite sursa amintită.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.