Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a constatat situaţia de urgenţă în 16 localităţi din judeţ în care operatorul de salubrizare a întrerupt activitatea de colectare şi transport a deşeurilor menajere. A fost luată decizia ca fiecare localitate să transporte cu propriile maşini la staţia de transfer din oraşul Sebiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, joi, în urma înştiinţărilor primite din partea Asociaţiei de Dezoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad şi a Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu privind situaţia din 16 localităţi din judeţ unde este afectată starea de sănătate a populaţiei şi are loc o poluare a mediului înconjurător după întreruperea activităţii de colectare şi transport a deşeurilor menajere de către operatorul de salubrizare. 
       
”Prin Hotărârea CJSU Arad, ca urmare a constatării situaţiei de urgenţă, ADI-SIGD Arad este abilitată să dispună măsuri legale în regim de urgenţă, pentru asigurarea continuităţii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor din zona 4, prin delegarea temporară a operării către un operator autorizat, până la desemnarea printr-o procedură de achiziţii publice a unui nou operator. Până la delegarea temporară a operării către un operator autorizat, de către ADI-SIGD Arad, unităţile administrativ-teritoriale aflate în zona 4, membri ai asociaţiei, vor lua toate măsurile legale care se impun, în vederea evitării unor situaţii care să afecteze starea de sănătate a populaţiei şi poluarea excesivă a mediului, dar fără a afecta în vreun fel proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Arad”. Toate U.A.T.-urile, membre ale Zonei 4, vor transporta deşeurile colectate prin mijloace proprii la Staţia de transfer Sebiş”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Arad.
 
De asemenea, Prefectura Arad precizează că situaţia de urgenţă, diferită de starea de urgenţă implementată de autorităţile naţionale, ”este definită la art. 2, lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă ca reprezentând: evenimente excepţionale, cu caracter nonmilitar, care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse specializate şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate”, subliniază Prefectura Arad.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.