Spitalele din Iaşi care tratează pacienţii COVID lucrează la capacitate maximă, iar din cauză că nu mai sunt locuri, ambulanţele aşteaptă la rând în curtea unităţilor medicale. La Spitalul de Boli Infecţioase, toate cele 17 locuri de la Terapie Intensivă sunt ocupate, fiind create "zone pre-terapie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a afirmat că este necesară creşterea numărului de paturi în spitalele din oraş destinate pacienţilor COVID, ea spunând că "este nevoie de suportul Spitalului Militar".

"Mai multe ambulanţe cu pacienţi pozitivi sunt în curtea Spitalului de Boli Infecţioase. Nici un alt spital nu-i poate prelua. Avem nevoie azi (vineri - n.r.) de suportul Spitalului Militar, dar şi de creşterea capacităţii la celelalte spitale. Continuă să vină în dispecerat apeluri de la pacienţi. Vom mai prelua în UPU trei sau patru pacienţi în stare gravă", a declarat, vineri, medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

La rândul său, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a spus că în unitatea medicală pe care o conduce sunt internaţi peste 200 de pacienţi cu forme medii spre severe. Toate cele 17 paturi de la terapie intensivă sunt ocupate.

"În fiecare pavilion din spital am creat anumite zone pre-terapie, cum le-am spus noi, în care medicii de la ATI au în îngrijire şi monitorizare pacienţi posibili pentru terapie intensivă. Continuă strategia de operaţionalizare a paturilor în spital, dar nu este o strategie corectă din punctul meu de vedere. Singura luptă pe care o putem duce împotriva acestui virus infam este vaccinarea. De aceea revin cu îndemnul ferm de vaccinare", a subliniat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

În judeţul Iaşi, până vineri s-au înregistrat 48.973 de cazuri de COVID, 521 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 ore.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.