Sindicaliştii de la Confederaţia Cartel Alfa îşi exprimă solidaritatea faţă de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti STB SA care au anunţat că joi vor picheta sediul companiei, în contextul în care peste 200 de şoferi au fost concediaţi. Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, consideră că disponibilizarea a 222 de şoferi „reprezintă în realitate o mişcare anti-sindicală, o acţiune a cărei intenţie este de a sparge nucleul militant din cadrul companiei”, după protestele din luna ianuarie, când Capitala a fost paralizată, timp de câteva zile, din cauza refuzului şoferilor STB de a ieşi pe traseu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Concedierea celor 222 de conducători de vehicule reprezintă în realitate o mişcare anti-sindicală, o acţiune a cărei intenţie este de a sparge nucleul militant din cadrul companiei, de a intimida lucrătorii din companie, în condiţiile în care deja în luna martie directorul general STB Adrian Criţ spunea că există deficit de personal. Cum poate să-şi permită societatea să concedieze sute de angajaţi când în continuare nu are oameni îndeajuns pentru a acoperi toate liniile de transport? Unde este respectul faţă de lege, faţă de procedura de disponibilizări colective? În urma conflictului de muncă de la STB, CNS Cartel ALFA a atras atenţia că are loc un atac concertat împotriva instituţiei sindicale şi a liderilor de sindicat, menit să delegitimeze acţiunea lor justă”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Cartel Alfa şi semnat de preşedintele confederaţiei, Bogdan Iuliu Hossu.
Acesta consideră că disponibilizarea celor 222 de şoferi „arată încă odată că administraţia companiei nu este dispusă să dialogheze, ci din contră, doreşte doar să pedepsească, să distrugă puterea lucrătorilor şi să-i reducă pe aceştia la tăcere”.
„Încurajăm sindicatul să conteste în justiţie deciziile de concediere şi deşi acest sindicat nu face parte din structura confederaţiei noastre, ne oferim sprijinul pentru denunţarea acest abuz la nivelul instituţiilor europene şi internaţionale, inclusiv la nivelul Organizaţiei Internaţionale a Muncii”, mai transmite Hossu.
Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti va picheta joi, 5 mai, între orele 13:00 - 17:00 sediul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.