Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual avertizează, miercuri, că meseria nu mai este atractivă, din cauza salariilor foarte mici. Sindicaliştii apreciază că, în acest ritm, la admiterea în şcolile de agenti de poliţie vor fi mai multe locuri decât candidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul ne sfidează, în continuare, drepturile economico-financiare prevăzute de lege! În aceste condiţii, să nu ne mire faptul că, în anul 2023, la admiterea în scolile de agenti de poliţie, vom avea un nou record negativ: vor fi mai multe locuri decât candidaţi[, au transmis, miercuri, sindicaliştii, într-un comunicat d epresă.

Sursa citată a precizat că, în cursul zilei de marţi, poliţiştii au primit salariul aferent lunii ianuarie 2023,  "majorat" de la 01.01.2023, prin OUG 168/2022 şi reclamă o bătaie de jos.

”Creşteri mizere, care nu acoperă nici măcar rata inflaţiei din 2022 (13,8%), nu acoperă majorările preţurilor produselor principale de consum şi ale facturilor lunare la utilităţi, facturi care s-au dublat, dacă ne referim doar la energie/gaze”, au mai transmis poliăiştii, precizând că tineri care au intrat în sistem cu speranţă se gândesc să plece.

”Să primeşti, ca tânăr poliţist, un salariu de funcţie, de 3.491 lei brut, în condiţiile în care salariul minim brut pe economie este 3.000 lei, iar în construcţii - 4.000, este un adevărat şoc! Dacă adăugăm şi faptul că sistemul defectuos i-a trimis pe majoritatea să lucreze în alte judeţe decât cele de domiciliu, aceştia fiind nevoiţi să suporte din propriul buzunar diferenţa dintre preţul chiriei plătite real – între 1.000-2.000 lei, în functie de piaţa locală - şi decontul primit  de la stat, de numai 389 lei, coliva Ordinii Publice din România este aproape gata”, au adăugat sindicaliştii.

Aceştia avertizează că meseria a devenit complet neatractivă: ”Domnilor politicieni, dacă nu vă treziţi şi continuaţi cu salariile mediocre şi cu degringolada legată de legea pensiilor militare, vă asigurăm că, în viitorul apropiat, veţi angaja ca poliţişti  cetăţeni  extracomunitari din lumea a III-a”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.