Sindicatul "Omnia” al lucrătorilor din penitenciare anunţă că Ministerul Justiţiei (MJ) şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au acceptat revendicările angajaţilor şi va fi adoptat un plan de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru incluzând amenajări de siguranţă şi mijloace de protecţie a personalului, rezolvarea problemei deficitului de personal şi a inechităţilor salariale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Marius Vulpe, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), a confirmat acum câteva minute că acceptă revendicările angajaţilor din penitenciare”, anunţă sindicatul "Omnia” al angajaţilor din penitenciare.

După negocierile cu sindicaliştii, ANP ar urma să pună în practică un plan de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru incluzând amenajări de siguranţă şi mijloace de protecţie a personalului. 

De asemenea, sindicaliştii au primit promisiuni că va fi accelerat ritmul angajărilor pentru rezolvarea deficitului de personal, dar şi că va fi rezolvată problema orelor suplimentare efectuate de angajaţi.

"ANP şi MJ au dat asigurări că va fi aplicată OUG 20/2016, astfel încât angajaţii din penitenciare să primească compensarea salarială acordată tuturor angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională", a mai spus sursa citată.

În ultimele săptămâni, au avut loc proteste în penitenciarele Gherla, Craiova, Poarta Albă, Giurgiu, Codlea, Târgu Jiu, Vaslui, Drobeta Turnu Severin, Bucureşti, Bârcea Mare (Hunedoara), Tulcea, Ploieşti, Focşani, Timişoara, iar ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a întâlnit, în 26 septembrie, la Penitenciarul Gherla, cu reprezentanţii sindicaliştilor din Administraţia Penitenciarelor, care i-au prezentat cererile lor legate de plata orelor suplimentare, de lipsa de personal şi de diferenţele salariale din sistem.

În urma discuţiilor, ministrul Prună a declarat că este ”regretabil” că în România se adoptă legi înainte de a se stabili dacă există resurse umane şi financiare, dând însă asigurări că va discuta cu miniştrii Muncii şi Finanţelor pentru a rezolva cererile protestatarilor cu privire la salarii şi la lipsa de personal.

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au acuzat că Raluca Prună este ”un ministru foarte agresiv” şi spuneau că aceasta este ”îndreptată exclusiv către problemele deţinuţilor”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.