Sindicatul Europol reclamă, luni seară, că poliţiştii care lucrează în stradă, fără weekend-uri libere, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul Lucian Bode primeşte în jur de 22.000 lei. Ba mai mult, sindicaliştii reclamă creşterea salariilor ”clientelei politice din administraţie”, care va primi şi 2.000 de lei în plus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un poliţist din stradă, în Bucureşti: 

- care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primeşte 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiţii, 

- primeşte 131 lei pentru orele de noapte prestate; 

- primeşte 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu. 

Şi pentru toate aceste condiţii, primeşte un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puţin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.  

Potrivit acestora, ”în timp ce poliţiştii mai au de primit restanţa de 2 tranşe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulţirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primeşte în jur de 22.000 lei”.  

”Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administraţie i se va mări salariile chiar şi cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui poliţist. Aşa că, poliţiştii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiţi. Vor munci de 2809 lei…”, au mai transmis sindicaliştii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.