Sindicatele din sănătate i-au adresat ministrului Sănătăţii un document în care cer sporuri între 55% şi 85% din salariu şi pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar ce tratează pacienţii cu coronavirus, invocând prevederile legale referitoare la personalul care participă efectiv la limitarea unor epidemii deosebit de grave. De altfel, liderul Sanitas Bucureşti, Viorel Husanu, susţine că numai marţi şi-au dat demisia de la Institutul ”Matei Balş”patru angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sindicaliştii îi cer ministrului Sănătăţii ca, în contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus, efectuării anchetelor epidemiologice, identificării şi tratării acestor pacienţi de către personalul medical din unităţile sanitare, dar şi din DSP, ”în vederea compensării financiare a riscurilor asumate de către acest personal” şi în virtutea prevederilor legale care precizează că se poate acorda un spor de 55% până la  85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care participă efectiv în aplicarea măsurilor de  limitare a unor epidemii deosebit de grave, să analizeze şi să transmită  către unităţile sanitare care au pacienţi infectaţi cu coronavirus ”ca şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar ce tratează aceşti pacienţi să beneficieze de acest spor”.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Aceleaşi sporuri sunt solicitate şi pentru angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică care fac anchete epidemiologice şi care iau contact cu posibili subiecţi infectaţi. 
 
 
 
”Am depus către cele două Comisii de Sănătate din Parlamentul României un material privind modificarea Legii Salarizării precum şi a Regulamentului de sporuri care ar dă posibilitatea de a rezolva inechităţile din sistem . Din ce ştiu eu, numai astăzi şi-au dat demisia de la Matei Balş 4 salariaţi .  S-au scos posturi la concurs şi nu sunt doritori . Oare de ce ?  Propunerea Sanitas Bucureşti de modificare a actelor normative menţionate mai sus cred că ar trebui urgent discutată ! 
 Acum avem nevoie de susţinerea dumneavoastră, domnilor parlamentari !”, a scris ulterior pe Facebook liderul sindical.
În România au fost diagnosticate pana acum 25 de persoane cu coronavirus, acestea fiind internate la spitale din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Craiova. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.