Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN şi Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România au anunţat, vineri, că vor să organizeze un miting de protest în 4 aprilie, cer Guvernului creşterea salariilor ceferiştilor cu 50% şi capitalizarea CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puţin 600 de vagoane şi a circa 200 de locomotive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniţi vineri la Bucureşti în cadrul Comitetului Director al FSTFR, liderii ceferiştilor au transmis Confederaţiei revendicările lor pentru anul 2019, în condiţiile în care vor să organizeze un miting de protest în 4 aprilie. Aceştia cer adoptarea de urgenţă a statutului personalului feroviar, accelerarea alocării de fonduri europene pentru modernizarea parcului de material rulant al CFR Călători şi pentru a aduce infrastructura feroviară din România la standardele Uniunii Europene (UE). Ei atrag atenţia că Guvernul are obligaţia de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puţin 600 de vagoane şi a circa 200 de locomotive. În plus, ei solicită ”acordarea compensaţiilor reale (necesare) operatorilor de transport feroviar de călători (OTF-urilor) astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi, respectiv să se aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC-ul) CFR Călători pe 2019 pe profit 3%, aşa cum ar rezulta dacă compania ar fi corect compensată pentru serviciile publice de interes general realizate”. Totodată, ceferiştii vor creşterea salariilor cu 50%, numirea unui ”ministru al transporturilor competent” şi accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricţiilor de viteză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.