Sindicaliştii din penitenciare se consideră discriminaţi pentru că sunt singurii care nu beneficiază de creşterea salarială de 15% decisă de Guvern şi acuză lipsa de implicare a ministrului Justiţiei Tudorel Toader, căruia îi cer demisia, solicitare pe care o vor face chiar la întâlnirea cu acesta, în 8 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 "Ministrul justiţiei trebuie să răspundă pentru totala lipsă de implicare, angajaţii din penitenciare fiind singurii care nu beneficiază de majorarea cu până la 15% a salariului de bază acordată prin Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului tuturor celorlalţi angajaţi din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională". consideră reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 
  
Ei precizează că "practic, agenţii şi ofiţerii de penitenciare rămân singura categorie profesională din acest sector de activitate care nu beneficiază de această majorare salarială, deşi în perioada de consultări iniţiatorii proiectului şi instituţiile avizatoare au fost insistent sesizaţi de către sindicatele din penitenciare referitor la această problemă". 
  
În opinia sindicaliştilor, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, "este principalul vinovat pentru această formă de discriminare  salarială a angajaţilor din penitenciare, acesta nefiind nici de această data interesat în susţinerea intereselor legitime ale personalului din subordine". 
  
 "În aceste condiţii, una dintre măsurile pe care o vom propune marţi 08 august 2017 la discuţiile cu ministrul justiţiei pe tema adoptării unui pachet de măsuri pentru rezolvarea problemelor din penitenciare va fi chiar solicitarea demisiei ministrului justiţiei, pentru incompetenţă şi dezinteres", anuntă federaţia sindicală, cerând Guvernului să elimine sitiuaţia discriminatorie  şi avertizând că protestele începute la 1 august vor continua, urmând pichetări ale penitenciarelor şi acţiuni de protest la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi la Ministerul Justiţiei. 
  
 "Pe lista de revendicări adăugăm, alături de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de personal şi construirea unui cadru legal care să protejeze angajaţii penitenciarelor, eliminarea discriminărilor salariale dar şi demiterea ministrului justiţiei pentru încapacitatea de a înţelege şi rezolva problemele din penitenciare", precizează ei. 

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se majorează cu 10% salariul brut al poliţiştilor din MAI şi din structurile din subordine şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, care au beneficiat deja de majorări.

 
 
  
  
  
  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.