Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) propune Ministerului Justiţiei (MJ) şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) ca posturile vacante de ofiţeri de execuţie din poliţia penitenciară să parcurgă procedura de ocupare prin trecerea agenţilor în categoria ofiţerilor, anterior declanşării procedurii de ocupare prin concurs din sursă externă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSANP afirmă, luni, într-un comunicat de presă, că numărul istoric de 13.500 de poliţişti de penitenciare nu mai justifică poziţionarea agenţilor pe planul secund al intereselor instituţionale ale angajatorului. 

”Câştigul pentru poliţia penitenciară rezidă în experienţa deja acumulată a agenţilor în tot ceea ce înseamnă sistemul penitenciar, situaţie care îi prezumă a fi familiarizaţi cu particularităţile muncii de penitenciare, cu valorile etice, cu principiile si cu rigorile instituţionale”, au transmis sindicaliştii.  

Potrivit acestora, echitatea, în acord cu interesul intrinsec al poliţiei penitenciare de a-şi promova propriii angajaţi, ar putea determina factorii de conducere din Ministerul Justiţiei (MJ) şi Administraţia Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să ofere posibilitatea agenţilor să promoveze în categoria ofiţerilor. 

”Dacă până acum conducerile Ministerului Justiţiei (MJ) şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) motivau că este necesară infuzia de personal în poliţia penitenciară, în prezent, numărul istoric de 13.500 de angajaţi nu mai este o justificare pertinentă pentru a înlătura posibilitatea ca posturile vacante de ofiţeri să fie ocupate de agenţi, anterior demarării concursurilor din sursă externă”, au mai transmis sindicaliştii.  

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că va pune această problemă pe ordinea de zi a Comisiei mixte de dialog social de la Ministerul Justiţiei (MJ) care va avea loc în 22 septembrie.  

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.