Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe premierul Nicolae Ciucă de faptul că "s-a familiarizat cu încălcarea legii", arătând că acesta nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile unei solicitări trimise de 15 organizaţii sindicale din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti prin care i-au cerut să stabilească o întâlnire cu organizaţiile sindicale reprezentative din aceste sectoare şi reprezentanţi ai mai multor ministere. În acest context, sindicaliştii îl "somează" pe prim-ministru să răspundă solicitării, arătând că "încălcarea unei legi de către un demnitar poate fi considerată infracţiune şi atrage, după sine, răspunderea penală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sindicatele din penitenciare îl acuză pe prim-ministrul Nicolae Ciucă de faptul că "ignoră problemele profesionale a peste 500.000 de angajaţi din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”.
 
Într-un comunicat dat publicităţii marţi seară, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) arată că, în 4 martie, un număr de 15 organizaţii sindicale din poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti i-au solicitat premierului să stabilească o întâlnire cu organizaţiile sindicale reprezentative din poliţie, penitenciare şi ale militarilor rezervişti, la care să participe miniştrii Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Finanţelor.
 
"Potrivit legii, prim-ministrul Nicolae Ciucă avea obligaţia legală să comunice un răspuns solicitării sindicatelor, în termen de 30 de zile de la primirea acesteia. Familiarizat cu încălcarea legilor votate de Parlament, prim-ministrul Nicolae Ciucă a ales să ignore angajaţii din poliţie, penitenciare şi armată care şi-au manifestat intenţia de a-i prezenta problemele reale din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Poliţia, penitenciarele şi Armata se confruntă cu o lipsă acută de personal, mijloacele tehnice din dotare sunt insuficiente sau nu răspund cerinţelor impuse de normele europene, iar legile elaborate de clasa politică care formează actuala coaliţie de guvernare (PNL-PSD-UDMR) sunt neclare şi nu pot garanta siguranţa cetăţeanului. (...) Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îl somează pe prim-ministrul Nicolae Ciucă să răspundă solicitării celor 15 organizaţii sindicale, în termenul legal de 30 de zile, deoarece încălcarea unei legi de către un demnitar poate fi considerată infracţiune şi atrage, după sine, răspunderea penală”, se arată în documentul citat.
 
Sindicaliştii din penitenciare consideră că discursul public al şefului Guvernului "este în disonanţă cu comportamentul acestuia”. 
 
"În realitate, prim-ministrul Nicolae Ciucă nu este interesat de siguranţa românilor, fapt dovedit de lipsa acestuia de interes pentru rezolvarea adevăratelor probleme din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Achiziţia de tehnică învechită, dar scumpă, din alte ţări, în contextul în care Guvernul României nu are capacitatea materială de a forma profesional poliţiştii, poliţiştii de penitenciare şi militarii, denotă o totală lipsă de cunoaştere a realităţii din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă”, mai susţin oficialii FSANP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.