Sindicaliştii din învăţământ care participă la marşul din Capitală au început să huiduie când au ajuns în zona Palatului Cotroceni, deranjaţi de numărul mare de jandarmi care păzeau intrările, tonul fiind dat de un protestatar care a strigat “Huo pentru dom' profesor!”, ceilalţi protestatari scandând “Dom' profesor, nu uita, a sosit şi ziua ta” şi “Demisia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul angajaţilor din învăţământ care participă la marşul din Capitală a ajuns la aproape 9.000, după ce pe traseu s-au alăturat şi alţi protestatari.

La intrarea în Piaţa Leu au început să cânte “Deşteaptă-te, române”, apoi au scandat “Dom' professor, nu uita, a sosit şi ziua ta!” şi "Demisia!"

Sindicaliştii au plecat în jurul orei 12.30 din Piaţa Victoriei spre Complexul Politehnica, pe traseul strada Buzeşti - strada Berzei - strada Ştirbei Vodă - Splaiul Independenţei - strada Constantin Noica - Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu.

La protestul organizat de federaţiile sindicale din educaţie au venit sindicalişti din toată ţara, aceştia spunând că, în varianta propusă de Guvern, mulţi angajaţi din învăţământ vor rămâne cu aceleaşi salarii, situaţie care îi nemulţumeşte. Protestatarii spun că guvernanţii susţin că “învăţământul este prioritate naţională”, dar acest lucru nu se vede şi în modul în care sunt tratate cadrele didactice atunci când se discută de majorări salariale.

Oamenii spun că ei cer “decenţă”, iar cei care au puterea de a decide trebuie să înţeleagă că subfinanţarea sistemului de învăţământ este atât de mare încât nici măcar despre decenţă nu mai poate fi vorba.

Cadrele didactice se plâng şi de manualele şcolare, precum şi de nedecontarea cheltuielilor pentru cei care fac naveta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.