Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au anunţat că trei secţii mai mici ale Penitenciarului Poarta Albă au fost evacuate ”pentru că nu mai prezintă siguranţă”. ”Riscăm la finalul acestui an să constatam că am avut o creştere negativă a numărului de locuri de cazare pentru deţinuţi şi că batista pe care-o ţine pe ţambal Tudorel Toader e una cât se poate de mare”, au transmis, duminică, sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discret, ANP mai evacuează şi alte corpuri de clădiri în alte penitenciare. Încă nu ştim câte-s cu bulina roşie, dar la Penitenciarul Poarta Albă au fost evacuate trei secţii mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranţă”, au transmis, duminică, sindicaliştii, într-un comunicat de rpesă.

Potrivit acestora, ”riscăm la finalul acestui an să constatam că am avut o creştere negativă a numărului de locuri de cazare pentru deţinuţi şi că batista pe care-o ţine pe ţambal Tudorel Toader e una cât se poate de mare”.

”Atât de mare, încât acoperă câteva corpuri de clădire – să zicem vreo 20 – care stau să se prăbuşească prin diverse penitenciare”, mai scriu sindicaliştii.

În 4 aprilie, sindicaliştii au anunţat că peste 450 de deţinuţi de la Penitenciarul Iaşi au fost evacuaţi dintr-un imobil al închisorii din cauza pericolului ca acesta să se prăbuşească.

Ulterior, ANP a precizat că este vorba despre un imobil vechi, construit în anii '50, care va intra într-un proces de modernizare, astfel că o parte a deţinuţilor cazaţi în acest spaţiu - aproximativ 500 de persoane - vor fi transferaţi în alte penitenciare din ţară.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, preciza că deţinuţii din corpul A de la Penintenciarul Iaşi au fost redistribuiţi, pentru reconstrucţia clădirii, nefiind vorba despre ”evacuări de urgenţă”, situaţie informată de către sindicalişti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.