Sindicaliştii de la Cartel Alfa susţin că prevederile legale privind implementarea certificatului verde COVID în instituţiile publice şi modul în care acestea sunt aplicate pot conduce la "dezastre" naţionale şi cer modificarea cadrului normativ privind regulile din perioada stării de alertă. Ei dau exemplul societăţii Hidroelectrica, unde activitatea de mentenanţă este asigurată de o firmă subcontractoare ai cărei angajaţi nu au acces în compania Hidroelectrica dacă nu au certificat verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Regulile adoptate prin prelungirea stării de alertă, prin care accesul persoanelor în instituţiile publice, altele decât angajaţii, este condiţionat de prezentarea certificatului verde (HG 1130/2021) au creat în practică situaţii stranii, discriminatorii şi greu de pus în aplicare. În ceea ce priveşte însă situaţia de la Hidroelectrica, unde activitatea de mentenanţă este asigurată prin servicii subcontractate unei firme - SSH Hidroserv S.A. - aplicarea acestei reguli poate conduce la disfuncţionalităţi majore, posibile avarii şi, în contextul energetic naţional, la un dezastru de proporţii. Prin adresa trimisă de Hidroelectrica către SSH Hidroserv S.A. şi blocarea accesului salariaţilor acesteia în încinta companiei, Hidroelectrica blochează pur şi simplu propria activitate de mentenanţă, fapt ce duce la scăderea siguranţei în funcţionare a hidroagregatelor. Şi aşa în momentul de faţă situaţia în Hidroelectrica este una destul de gravă, foarte multe instalaţii fiind vechi şi cu probleme”, susţin reprezentanţii Cartel Alfa miercuri, într-un comunicat de presă.
 
Citat în comunicatul transmis de Cartel Alfa, liderul sindicatului din cadrul Hidroserv, Cristinel Popescu, avansează ideea falimentului Hidroelectrica, dar şi pe cea a punerii în în pericol a siguranţei sectorului energetic.
 
"Prin interdicţia Hidroserv de a presta lucrările de mentenanţă, pe de o parte Hidroelectrica agraveaza situaţia de insolvenţă a Hidroserv ducand-o spre faliment, dar pune în pericol chiar propriile instalaţii şi chiar siguranţa sectorului energetic", susţine Cristinel Popescu, liderul sindicatului din cadrul Hidroserv.
 
Contactat telefonic, liderul sindicatului din Hidroserv, Cristinel Popescu, a declarat că "nu s-a întâmplat nimic grav", nu au existat situaţii concrete în care instalaţii din compania Hidroelectrica să nu fi beneficiat de operaţii de întreţinere, însă astfel de situaţii pot apărea. 
 
Întrebat ce soluţie propune autorităţilor, Cristinel Popescu a avansat ideea vaccinării obligatorii. 
 
"Lăsând la o parte inconştienţii din politică, cei care nu sunt la guvernare, eu îi acuz şi pe cei care sunt la guvernare. În vară eram singura ţară care nu a cerut certificat verde, vaccin, măcar un test, preşedintele României declarase că am învins COVID-ul. Eu, unul, personal, aş da o lege - obligatoriu vaccinarea. În acelaşi timp trebuie să dm un termen pentru că nu putem să punem în pericol ceea ce ţine statul în picioare”, a declarat Popescu. 
 
CNS Cartel ALFA solicită "de urgenţă" modificarea cadrului legal privind regulile din perioada stării de alertă "pentru a debloca şi evita astfel de situaţii care pun în pericol activitatea unor companii şi interesul public”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.