Ministerul Educaţiei anunţă, marţi, că a fost semnat şi trimis spre publicare ordinul care stabileşte datele oficiale pentru simularea examenelor naţionale. Astfel, Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a va fi simulată în luna februarie, în timp ce probele Bacalaureatului vor fi simulate în martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost aprobat şi trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2023-2024! Listele cuprinzând conţinuturile pentru simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a şi pe cele pentru simularea examenului de bacalaureat sunt anexe ale acestui ordin şi vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Potrivit ordinului, Evaluarea Naţională va fi simulată în luna februarie, în zilele de 5, 6 şi 7, iar rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

De asemenea, ordinyul prevede simularea probelor Bacalaureatului, în luna martie, în zilele de 4, 5, 6 şi 7, iar rezultatele vor fi comunicate în 15 martie.

Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.